Крал Чарлз и кралицата-консорт Камила ще пътуват до Париж, след

...
 Крал Чарлз и кралицата-консорт Камила ще пътуват до Париж, след
Коментари Харесай

Крал Чарлз III заминава на първи посещения във Франция и Германия

 

Крал Чарлз и кралицата-консорт Камила ще пътуват до Париж, след което ще продължат към Берлин по време на идната шестдневна европейска аудиенция, която стартира на 26 март.

 

Кралят ще бъде първият английски монарх, който ще произнесе тирада пред сенаторите и членовете на националното заседание от сенатската камара на Франция, и първият, който ще се обърне към немските политици от Бундестага.

 

Заместник-личният секретар на краля, Крис Фицджералд, съобщи, че визитата е по искане на английското държавно управление след предложения от президентите на Франция и Германия, написа " Гардиън ".

 

" Посещението ще отпразнува връзките на Обединеното кралство с Франция и Германия, отбелязвайки нашите общи истории, просвета и полезности ", сподели той.

 

" Това е и опция да погледнем напред и да покажем многото способи, по които нашите страни работят в партньорство, без значение дали става въпрос за справяне с изменението на климата, отговор на спора в Украйна, потребление на опциите за търговия и вложения или шерване на най-хубавото от нашето изкуство и просвета. Освен че ще приказва за силата на двустранните връзки на Обединеното кралство с Франция и Германия, визитата на техни величества ще включва задължения, подчертаващи смисъла на устойчивостта и общността - основни тематики, които са възприети от жителите на нашите страни. Ще има и благоприятни условия да се разсъждава върху жертвите и провокациите на нашето общо минало, от което произлиза трайно завещание на съдействие и помиряване ", гласи изказването на Крис Фицджералд. /БГНЕС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР